The Wheels and Escorpio at Primavera Sound

Marina Forteza

Músics i professionals participen a la part professional del festival de la mà de l’Institut d'Estudis Baleàrics

La banda mallorquina The Wheels actuarà aquest dissabte a les 14:00h al festival Primavera Sound amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics. Dins la seva tasca d’internacionalització de la creació artística balear, l’IEB suma esforços amb els professionals del sector per facilitar la contractació d’artistes de l’arxipèlag a esdeveniments de primer nivell com el Primavera Sound.

Escorpio al Primavera Pro

L’Institut d’Estudis Baleàrics organitza una trobada informal a la part professional del Primavera Sound, el Primavera Pro. L’acte comptarà amb la presència de diverses agències de management i artistes de les Illes Balears, organitzadors de festivals d’arreu d’Espanya i professionals destacats de l’àmbit internacional, que tendran l’oportunitat de presentar la seva feina i ampliar la seva xarxa de contactes. Durant la trobada, es durà a terme un showcase del grup Escorpio. Entre els professionals de l’arxipèlag que van al festival amb el suport de l’IEB hi ha: Matu Mulville (DINAMO), Sebastià Vera i Àlvaro Martínez (Mallorca Live Festival), Pere Terrassa (Runaway Discos), Joana Pol (Dona Llop), Jorge Sevilla Martínez i August Cortès Ripoll (Jane yo), Marcos González, Cuca Moreno (Hada Química), i Catalina Rosselló (CRA Produccions).

El Primavera Pro és el punt de trobada global per a la música actual. Al llarg de tot l’any ofereix una finestra oberta a les novetats i reptes d’una indústria en evolució constant, i durant la setmana del Primavera Sound aquest compromís culmina amb la celebració de la ja tradicional trobada internacional a Barcelona. Durant 5 dies, es dirimeixen el present i el futur de la indústria musical, amb els experts més rellevants, desenes de grups emergents i totes les eines necessàries per als professionals de tot el món que assisteixen a la cita. El Primavera Pro s’ha convertit en el punt estratègic d’intercanvi cultural entre Europa, Nordamèrica i l’Amèrica Llatina, superant el 2016 els 3500 professionals acreditats (la meitat d’ells internacionals), amb gairebé 140 activitats i 82 showcases.

Els grups

The Wheels és una banda mallorquina de psicodèlia-pop. El 2014 publicaren el primer EP, Great Frustrations. Un any després va arribar Born To Fly, el seu primer llarg. Es caracteritzen per la qualitat de les melodies, freqüentment harmonitzades, amb un aire nostàlgic que ens trasllada als anys seixanta, però amb un so molt actual que els acosta a bandes de la nova generació “neopsicodèlica”, com Tame Impala, Temples o Foxygen.

Tant l'EP com l'elapé van tenir una gran acollida per part de la crítica especialitzada: van ser inclosos a la llista del millor de 2015 del programa "180 grados" (Radio 3), de Virginia Díaz; destacats per BN Mallorca Radio com un dels cinc discs imprescindibles; seleccionats per Mondosonoro, amb el videoclip de Like a Little Child, i en setena posició de millors cançons 2015 per Like a Little Child al magazín Notodoesindie.

Han actuat a festivals i sales com Melon Fest, Solar Fest, Tramuntana Rocks, Nit de l’Art de Palma, Mallorca Rocks, Clamores Jazz, Costello Club, Red Club, Gran Maraca, etc. Actualment estan acabant el segon elapé. La producció és a càrrec de Toni Toledo (bateria de Sexy Sadie, Amaral i Oso Leone), i la mescla, de Paco Loco.

Escorpio neix l’estiu de 2013 com a projecte paral·lel de dues ments inquietes, separades a la seva carrera musical però unides pel signe del zodíac que dóna nom al grup: Toni Cobretti (The Last Dandies, The marzipan man) i Rafa Cor Romput (Trance, Orden Mundial). El 2014 el grup es convertí en trio amb la incorporació de Jaume Villalonga (Orden Mundial), va anar guanyant foscor i contundència i va començar a compondre cançons menys abstractes. So post-punk dels vuitanta, obscur i esquinçat.

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.