Open call for the "Sona9 2017" contest, also in the Balearic Islands

Marina Forteza

El concurs de grups musicals emergents en català obre el període d’inscripció fins al 15 d’abril a www.sona9.cat


La nova edició aterra a Mallorca amb un concert preliminar amb grups de les illes el 14 de maig

La dissetena edició del concurs de nous talents Sona9, impulsat per Grup Enderrock, Catalunya Ràdio i TV3, farà enguany un salt endavant amb l’ampliació de la convocatòria de forma efectiva a les Illes Balears i el País Valencià, gràcies als acords amb entitats i institucions d’arreu dels Països Catalans. A més, es consolida el suport dels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Fundació SGAE i el patrocini d’Estrella Damm.

Tots els grups i solistes que hi vulguin participar s'hauran de registrar al web del concurs, www.sona9.cat, i hauran de presentar almenys tres cançons en català, de qualsevol estil, per poder activar i validar la seva inscripció. La convocatòria estarà activa de l’1 de març al 15 d'abril del 2017

El Sona9 valora especialment els artistes novells, sense contracte discogràfic ni de management, que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb la música. Com a novetat, aquest any se celebraran concerts preliminars a Palma i València per garantir i ampliar la projecció dels artistes que canten en català.

Preliminars a Palma i València

Com a novetat es faran concerts preliminars a Palma i València per garantir i ampliar la projecció dels artistes que canten en català. Hi actuaran tres grups valencians i tres balears elegits per un jurat especialitzat, i el que tingui més vots del públic passarà a semifinals. Per fer-ho possible, s’han establert acords amb el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Mallorca i l’Ajuntament de Palma, a més de la Generalitat Valenciana amb l’Institut Valencià de Cultura i la Valencian Music Association (VAM).

Més semifinals en directe

Per a la nova edició del Sona9 també s’hi ha adherit l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Músics de Tarragona (AMT), gràcies als quals la ciutat acollirà una semifinal al setembre durant la programació de les Festes de Santa Tecla. Les semifinals del BAM a Barcelona, l’Acústica de Figueres i el Mercat de Música Viva de Vic s’ampliaran amb una quarta cita en directe que permetrà augmentar la difusió i promoció del certamen.

Els nous premis del Sona9

El Premi Sona9 per al guanyador del concurs serà la gravació i edició d’un disc amb un productor professional, una gira de concerts per Catalunya i l’enregistrament d’un videoclip. El segon classificat, Premi Joventut, gravarà un CD-EP en un estudi professional i farà una gira de concerts per Catalunya. El tercer classificat i Premi Èxit, gravarà un single amb 2 cançons. El Premi de Votació Popular, dotat amb 1.000 euros en material musical, es decidirà enguany el mateix dia de la final, de manera que els tres finalistes podran optar-hi gràcies al vot del públic.

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.