The Government of the Balearic Islands promotes performing arts at the Huesca International Theater and Dance Fair

Marina Forteza

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, a través de la Direcció General de Cultura i de l'Institut d'Estudis Baleàrics (ILLENC), participa un any més a la Fira Internacional de Teatre i Dansa d'Osca que se celebra aquesta setmana (del 25 al 28 de setembre). La inauguració de la fira, que enguany celebra la seva 31a edició, té lloc avui a les 13:45h.

La Fira Internacional de Teatre i Dansa d'Osca s'adreça a professionals de les arts escèniques: responsables de programacions públiques i privades, responsables de xarxes de difusió, responsables de polítiques municipals i regionals i empreses productores i de representació d'artistes.
L'objectiu és que coneguin les diferents realitats que existeixen en el món de les arts i intercanviïn experiències i nous sistemes de difusió per a les seves produccions tant en l'àmbit estatal com en l'internacional.
El teatre i la dansa són els eixos fonamentals d’una fira que pretén contribuir al reciclatge permanent dels professionals estatals i internacionals, xarxes i circuits nacionals i internacionals, sales públiques i privades, productors i agents, etc. En aquest sentit, constitueix un excel·lent marc en què es presenten estudis i publicacions relacionats amb la distribució escènica, així com innovacions que contribueixen a millorar la competitivitat del sector.

Participació de les Illes Balears
Com cada any, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports assisteix a la fira amb un estand propi que serveix com a aparador de les arts escèniques de les Illes i dóna suport als grups que hi participen. En aquest estand hi tendrà lloc dijous migdia una presentació de les companyies illenques que inclou una degustació de productes balears (gràcies a la col·laboració de formatge denominació d'origen Mahon-Menorca i  Macià Batle).
Aquesta trobada dóna l'oportunitat als artistes i representants de festivals d'interactuar en un ambient informal amb els professionals i programadors que hi ha a la fira.

El mateix dijous, l'Institut d'Estudis Baleàrics explicarà les línies d'ajuda per als artistes, en especial el circuit TalentIB, al Espacio Aragón, l'estand oficial del Govern d'Aragó i un dels espais centrals de l'àrea professional de la fira.

Grups de les Illes que participen a la fira

Los Rabinovich amb "Jêtlåk"
Dimarts, 26 de setembre, a les 19 h
Exterior Centro Cultural Manuel Benito Moliner

Els germans Rabinovich han arribat a un poble. No coneixen la gent, no coneixen la llengua, ni els costums. Però a la maleta transporten rialles i somriures. I a poc a poc allò desconegut es transforma en familiar.

Intèrprets: Chema Bestard, Toni Lara, Miguel Ángel Bestard.
Direcció i dramatúrgia: Pau Bachero.

UnaiUna amb "Dosis"
Dijous, 28 de setembre, a les 13 h
Sala Polivalente. Palacio Congresos
Dansa

Bogeria, estat d'ànim que et priva de la raó o del bon judici. Espectacle que juga entre els llimbs de la raó. Aquest lloc on pots inhibir-te dels pensaments aliens, del que t'envolta i del que un mateix pensa. Aquesta relació es llegeix en tota la peça, però a més s'afegeix el joc de relacionar-se amb un mateix i amb una altra persona totalment diferent.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears va signar un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament d'Osca durant els anys 2015, 2016 i 2017, atès l'interès que la Fira Internacional de Teatre i Dansa d'Osca té per a les arts escèniques i la dansa de les Illes Balears. L'objecte d'aquest conveni és articular la participació de les Illes Balears, a través de l'Ajuntament d'Osca, en la Fira Internacional de Teatre i Dansa d'Osca; concretament, propiciar que les companyies teatrals i de dansa de les Illes Balears, seleccionades per la direcció artística de la Fira, puguin participar-hi i que la Conselleria de Cultura, Participació i Esports de les Illes Balears pugui ser-hi present.

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.