The Majorcan company Migrants, at the Street Arts Fair Umore Azoka

Marina Forteza

L’Institut de la Llengua i la Cultura (ILLENC) difondrà la producció escènica de les Balears

Umore Azoka és una fira d'espectacles de carrer, organitzada per l'Ajuntament de Leioa (Biscaia), que se celebra entre el 18 i el 21 de maig i combina espectacles bascos, estatals i internacionals. La XVIII edició de la fira acull la presentació de 21 espectacles en estrena absoluta, 9 estrenes a l'Estat, dues estrenes al carer i un work in progress, i també organitza unes jornades que fan de punt de trobada per als professionals assistents.

Enguany dins la programació oficial es troba un espectacle de Balears: Frontera, de la jove companyia mallorquina Migrants. En aquesta fira s'estrena la versió de carrer de l'espectacle, que ha estat en residència al C.IN.E de Sineu i que té prevista una gira internacional (Argentina i Brasil) per a l'estiu. Frontera és un poema visual-corporal que conta una història d'emigrants, de camps de refugiats, de fronteres, de la pèrdua de dignitat de l'ésser humà.

Els passis de Frontera són el dijous 18 a les 22.30 h i el divendres 19 a les 19.00 h a la plaça Errekalde.

L’Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears (ILLENC) participarà al mercat professional. Els tècnics de l’institut mantindran reunions amb programadors d'entitats i festivals sobretot del País Basc, ja que la representació és important, però també amb professionals de la resta de l'Estat i internacionals. En aquestes trobades es presentarà la feina de les companyies de Balears i s’informarà de les línies de subvenció per tal de facilitar la seva contractació, a més d'explorar possibles col·laboracions amb esdeveniments anuals. L’ILLENC farà també difusió de Fira B! 2017 i convidarà els professionals de les arts escèniques a assistir-hi.

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.