Irene de Andrés exhibits her work in the Ibiza's Contemporary Art Museum

Marina Forteza

Amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics

El Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE) exposa des de l’u de juny el projecte "A place where nothing ever happens" de l’artista visual eivissenca Irene de Andrés. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports col·labora amb aquesta exposició a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, que ha assumit part dels costos del trasllat de l’obra al museu. Tant si es tracta d’exposicions com de residències, els artistes naturals de les Illes Balears que viuen fora de la seva illa de procedència, poden demanar ajuda a l’Institut d’Estudis Baleàrics per tenir visibilitat a les seves illes d'origen.

"A place where nothing ever happens" és un projecte que de Andrés va començar el 2011 amb cinc sales de festa abandonades a Eivissa. Cadascuna d’elles ha derivat en un subprojecte diferent que respon al nom de cadascun d’aquests clubs: Idea, Festival Club, Heaven, Toro Mar y Glory’s. A través de diferents peces ha elaborat un recorregut per la història d’aquests negocis fallits, entenent les discoteques com els nous temples del nostre temps i a la vegada com el major reclam turístic d’Eivissa. La investigació respon a la història del turisme a la illa, l’efecte que té sobre el paisatge, l’hedonisme que envolta l’oci nocturn i el mite del paradís perdut. La instal·lació funciona com un gran collage que permet un recorregut pels diferents traçats i elements que uneixen els espais que han estat seleccionats per a aquest projecte, animant els visitants a situar els llocs al mapa i a cercar-ne més informació. L’exposició s’ha produit amb l’ajuda de  Producción Artística de la Comunidad de Madrid i la col·laboració de la Fundación Bilbao Arte i el Casal Solleric de Palma de Mallorca.

Més informació sobre el projecte

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.